19.06.2014 г., 11:18 ч.

Защото съм Алиса 

  Поезия » Философска
303 0 3

 

Сипах зоб в торбата на деня си

и полетях  от други дни издрана.

 Метеоритни белези да вкаменя,

в съюз със себе си да бъда алемана.

 

А всички атоми и  клетки да цъфтят 

сред дихотомията в препускаща статичност.

Неосуетими, за да се осуетят,

с отнета и допълнена античност.

 

Направена, направих от направено

безцветен прах и тъмна пепел.

От поражение съборени - изправях,

а подозрителните прави давих в  купел

 

Измислях си,че нищото е нещо,

защото съм  Алиса в заешката дупка.

Невежеството ми е вещо,

а тройното ми Аз е във черупка.

 

Червен конец завързвах  срещу уроки

на разединеното единство.

Тиктака то и отброява надълбоко

минути на неказано безчинство.

 

Назобих моя ден с илюзии,

поих го с неизплакани  сълзи.

Духът ми с радост  своите контузии

посреща. Вечността лети...

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравейте,мили ми Кети и Радост!Това,което всъщност наричаме реалност е голямата илюзия,независимо искаме ли или не да го признаем.Поздрави и на двете!
  • Съгласна с Реджи - реалността обикновено е адски груба, затова си живея често в илюзийките
  • понякога ми се струва, че илюзиите са по-истинският живот...
Предложения
: ??:??