28.08.2008 г., 20:26 ч.

Заспивай, мое цвете 

  Поезия » Любовна
1464 0 8
Заспивай, мое цвете

Пада мрак, как тихо е вън,
звезда приспивна песен ти пее.
През прозореца вятърът с магичен звън
идва в прегръдка топла да те сгрее.

А ти заспивай, мое цвете!
Смълчал се е вече целият град.
Нощта и луната те пазят и двете,
за теб издигат прекрасен палат.

Сънувай ме, с бавни стъпки,
на пръсти, всяка вечер че идвам.
Нежни като росни пъпки
устни с твоите тайно да сливам,

защото аз съм звездата,
която ти пее с меден глас.
И в моята прегръдка забравяш тъгата.
Закрилям те в нощния час!

© Вероника Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??