11.12.2016 г., 0:26 ч.

Застудява 

  Поезия » Друга
230 0 1

Първи сняг!
И за пръв път е толкова стиснат!
Всяка малка игличка
в пикограмите студ
заприличала
на глава на топлийка;
всеки атом в кристала
се е сгушил във себе си,
като малка раздяла,

съжалявайки
че отново

вали над земята.

 

Аз си тръгвам от теб,
а снижинките 
се забучват
в косата ми.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Павлина,изпращам ти поздрави за първи -те снежни спомени! Дано да намериш в тях топлина при това застудяване!
Предложения
: ??:??