22.06.2011 г., 16:56 ч.

Затворен в камъка 

  Поезия » Философска
471 0 1
"Затворен в камъка"

Лицето  в пламъка,
короната от тръни тлее,
сърцето в камъка,
слънце след нощта не ще изгрее.

Земя на вещици,
безбройни кули в небесата -
олтари на тъгата,
мъртвешките ни дни.

Аз чувам стъпките, шептящи в мрака -
изпепелените нозе,
Смъртта на дъното ги чака,
примамва, стене и зове.

Безплътни сенки, странници без дъх,
те търсят портата към Рая,
ала пред нея дебне плъх -
вестителят зловещ на Края.

Изчезва пътят,
всяка светлина изгасва
под ужасяващата сянка на крилата -
студените обятия на Сатаната...

*                      *                      *

Изгасна пламъка
и в тъмното вълчица пее,
затворен в камъка,
животът гние, тлее...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??