4.01.2005 г., 18:39 ч.

Затворя ли очите 

  Поезия
1067 0 2
Затворя ли очите
на маточина искам да мирише,
на дим от кучета изблизан.
Да чувствам как реката диша -
в косата ми дъхът и влажен
да спре…
Затворя ли очите
да чуя искам вятър прашен
със свойто глупаво, но весело напътствие
и мирисът на смърт да бъде страшен
поради нейното отсъствие…
Затворя ли очите.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дайк,много ми хареса този стих.
  • "поради нейното отсъствие…" - неизвестното стряска и тегли... и ухае на "дим от кучета изблизан" - прекрасен стих!
Предложения
: ??:??