приодата, видяна през темперамента.
Е. Зола
В пространството на моето изкуство
за пореден път редят се знаци и идеи.
Наслагват се фигури, космоси, реакции
на усложливи краткости и освободени видности.
Блясъкът на Фаталната зора като природно чудо
зари недочакани от утрото приумици.
Светли и тайни, и прекрачени надежди,
и ненапаснати илюзии, заварено, домогнато,
в повторяемост, в поредност.
Листенце от Розата на ветровете
не ще остойности ни опитността,
ни духа в съдружие.
© Мария Всички права запазени