1.06.2024 г., 19:34 ч.

Завет 

  Поезия » Философска, Друга
76 2 0

Не искам да вярваш на нищо.
Откривай без думи света.
Израствай не никой, а личност,
не член на мъглива тълпа.


И Бог не търси ти във рая,
откривай го в теб всеки ден.
Че ти си едно със безкрая,
че той е от теб вдъхновен.


A твоята земна реалност
с очи на творец отразявай!
И сред традиционна баналност
ти себе си не принизявай.

Щом паднеш недей да униваш!
Във болката сила търси!
Тя вярно ужасно убива,
но с мъдрост челото краси.


Празнувай ти всяка победа
със неразумно сърце,
че ако за миг се огледаш,
пак празни са твойте ръце.


Бъди и водач, и будител,
а не примирена овца,
на слабите жрец и пазител,
със силна и горда душа.

© Таня Гулериа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??