8.05.2021 г., 12:05 ч.

Завиждат ни 

  Поезия
396 5 6

Завиждат ни, а те не смеят
да бъдат като нас безумни -
за сигурното вечно гледат,
кой колко близост си е купил.


Броят целувки и минути -
кой дал е, кой любов е скътал,
разменят си безброй заблуди,
фиксирани да бъдат първи.


Завиждат ни, защото тихи
вървим прегърнати по пътя,
след нас усмихва се паважът,
а мъртвото дърво разцъфва.

 

Целувките ни старомодни
не се срамуват, че са чисти,
а любовта ни тъмноока
ни прави още по-различни.


Завиждат ни и ни проклинат,
че залъкът един ни стига.
Не се косете, Господ носи
там, дето злобата не влиза.
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??