5.06.2011 г., 22:27 ч.

Завист 

  Поезия » Гражданска
504 1 1

Няма я усмивката широка,

българинът стана завистлив.

Иска да командва от високо,

бедните да гони като див.

 

Накъде изчезна добротата,

накъде се дяна обичта?

Трябва ли да хващаме гората,

липсва ли ни вече радостта?

 

Много бедни, мъничко богати

навъдиха се бързичко така.

На всяка крачка влачат се сакати,

искрата липсва в тяхната душа.

© Дончо Минчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??