Завръщане
Един летец, изчезнал в безкрая
на синята безбрежна шир,
завръща се и търси тая,
що бе за него идол и кумир.
Ето го, сега стои пред нея,
остарял, с душа разбита,
погледът му в спомена се рее
и като Николай Фурнаджиев се пита:
"Защо се побоях от любовта,
Нима не търсих и нима не любих,
не знаех ли, че всички по света
без нея са безкрили и са груби?"
11.12.1998год.
© Асен Стефанов Всички права запазени
Да - безкрили и груби!