7.10.2008 г., 6:17 ч.

Завръщане 

  Поезия » Гражданска
732 0 10

ЗАВРЪЩАНЕ

 

Стихнаха градини и къщя,                              

птиците се сгушиха в гнездата.

Добър вечер! Пак съм у дома,

мама ме посреща под асмата.

 

Суша е, а дъжд във две очи

заваля и погледът й тъне.

Не, не казвай нищо, замълчи,

тъй прегърнати ще си осъмнем...

 

Кучето ме гледа онемяло,

та нали на тате аз приличам.

Бавно, бавно лапа ми подава,

близва ме и мълком коленичи.

 

Тихо, примирено, поглед свела,            

в есенната шума ще нагазя.                  

Сигурна съм, че отнейде гледа

тате и духът му ще ни пази.

 

Покривът на къщата е плакал,

стискат зъби старите греди,

нежен спомен в бабината ракла

е заключил детските ми дни.

 

Снопче билки в собата царува

от поляните на мойта младост.

Докато съм жива, ще сънувам

две очи, жадуващи за радост.

 

 

© Геновева Цандева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??