11.04.2008 г., 14:40 ч.

Завръщане 

  Поезия » Друга
677 0 4

Там някъде, зад стръмните завои на Балкана,

на горите зад вековните стени,

е скрита най-голямата ми тайна

и, чакайки да я събудя, кротко спи.

 

Заминах си оттук преди година,

заклех се тихо "Няма да се върна!".

Но зад себе си оставих спомен за красиво минало;

за толкова усмивки и мечти.

 

Оттогава нещо все ме тегли

към малкото градче високо в планината.

Към изстраданите ми най-хубави години...

Към майчинското в погледа на класната.

 

Разкривам днес онази скъпа тайна:

вече съм пред прага на живота,

различна отпреди. И мъничко пораснала.

Но сърцето ми остана в Котел.

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??