11.02.2008 г., 22:03 ч.

Завръщане 

  Поезия » Любовна
803 0 6

  ЗАВРЪЩАНЕ

Завърнах се. Кому да искам прошка,

че нямаше ме толкова лета,

за изгревите, дните и за нощите,

прекарани под чужди небеса?

Завърнах се - и кална, и похулена,

безпътна, гола, сива от вина.

Нима ще сложиш длани върху моята,

почернена от грехове, коса?

Аз нямам сили даже да ти кажа:

Прости ми, че не радвах твоя ден.

Изгубих се, бях сляпа и не виждах,

а ти бе тихо винаги пред мен.

Ще искаш ли възмездие, ще удряш ли

ръцете ми, по-кални от пръстта?

Завърнах се. Ти нямо ме докосваш,

изтрил от мен и сетната вина.

 

Василена Попова

22. I. 2008 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??