2.02.2008 г., 9:31 ч.

Здраве 

  Поезия » Гражданска
764 1 2
Не пийте, не пушете
здравето си Вий пазете!
Там в бара се вижда някой с цигара,
той бързо болест ще си докара.
Човекът ще бъде болнав,
а не жив и здрав.
По-добре да е обратното,
ще е по-приятното -
да махне тази цигара
и дълъг живот да изкара,
но ако каже няма,
ще попадне в яма
и ще се пита как
се е разболял от рак?
По-добре да се забавлява,
вместо да тъне в забрава.
Помощ ще трябва от нас -
да викнем всички в захлас,
с висок глас завчас:
- Това е вредно за нас!
Без алкохол и цигари
ще бъдем живи и здрави.

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Няма за какво да се притеснявам! Аз съм непушач! Именно за това го написах!
  • Никои нищо не казва за хубавото стихче... Маи сме доста хора с пороци в този сайтПоздрави малката,и гледай да не те хванат някой ден...докато пушиш
Предложения
: ??:??