21.09.2012 г., 14:34 ч.

Здравей, живот 

  Поезия » Друга
436 1 0

         ЗДРАВЕЙ,  ЖИВОТ

 

Здравей, живот, това съм аз,

имам малка изненада за теб,

ти какво си приготвил за нас,

аз ограбих звездите нощес.

 

Откраднах светлина и красотата,

за да блестя заради теб през деня,

а ти да радваш с усмивки лицата

на хората с тъжни сърца.

 

И от слънцето днес ще си взема

животворна, добра топлина,

за да топля души вледенени

навсякъде по тази земя.

 

От небето простор ще измоля,

не много, едно ъгълче само

за любовта, за да може на воля

да топли човешкото рамо.

 

Без любов човекът е нищо,

само тяло, без тръпка и страст,

глух вопъл, тъга и въздишка,

няма песен без текст и без глас.

 

Здравей, живот, отново съм аз

и тази нощ пак ще го сторя,

ще крада светлина до захлас,

всички сърца за любов ще отворя.

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??