5.06.2020 г., 18:39 ч.  

Здравей, любими мой... 

  Поезия » Любовна
601 2 4

Здравей, любими мой.
Желая ти попътен вятър.
Дори и не научих кой си ти
и как дойде в този театър, 
кръстен кратичко "Любов".

 

Здравей, любими мой. 
Нощ е вече, тъмно е навън.
Ела сред звездния порой
и освети душата ми насън,
където вечно ще те чакам... 

 

Здравей, любими мой.
Събудих се, но теб те няма...
Нищо. Сега до мен е той,
а ти си лепкава ненужна яма, 
но аз съм в теб, изцапана със кал...

 

Здравей, мой "нелюбими"
Денем работя в поредния театър.
Нощес те превръщам в рими.
Но вече е късно...
Пожелавам ти попътен вятър...

© Есенен блян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??