3.10.2009 г., 11:25 ч.

Здравей, любов 

  Поезия » Бели стихове
692 0 2

Здравей, любов отчаяна и чужда,

по ъглите на устните ще те позная.

Научих се, че сричките копнеж

не се прошепват тихо,

а изкрещявани - замръкват в хоризонти.

Здравей, любов замислена и тъжна,

по капките отровна нежност

мълчешком ще те намеря.

Научих се, че да обичаш трябва време,

да се влюбиш - нужни са секунди.

Здравей, любов безумна и кандилна,

молитвено на зазоряване ще те прегърна.

Научих се да те изпращам на здрачаване

със вярата, че все някога ще ми се сбъднеш.

© Полина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??