23.09.2023 г., 9:06 ч.

Здравей, момиче, ако ме обичаш 

  Поезия
233 4 2

ЗДРАВЕЙ, МОМИЧЕ, АКО МЕ ОБИЧАШ

 

... денят не беше с нищо по-особен, дойде и тръгна си без много шум,

изгубих те в софийския следобед, май, беше нейде в подлеза на ЦУМ,

ще кажеш, че ветрецът те отвея от „Сердика” към „Г. М. Димитров”,

и стръкчето ми – бяла орхидея, след миг по теб повехна от любов,

дъската ми отново взе да хлопа, повярвах, че септември ще е май! –

че ще седим на пейките пред Попа – да чуя звън на столичен трамвай,

 

със вятъра по „Витошка” ли виех, или изпих три бири на „Леге”? –

не помня, но поспорихме на „Вие” в патрулката с едно добро ченге,

конфликтът вече беше се изострил, но аз му дадох книжка с автограф,

и сетне дълго в скапания хостел извъртах се в протрития чаршаф,

със свещ в „Света Неделя” коленича и моля се, изгубил ум и дум! –

здравей, момиче! – ако ме обичаш, ще ме намериш в подлеза на ЦУМ.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??