27.07.2019 г., 0:46 ч.  

Здравей Пловдив 

  Поезия » Друга
266 0 0

Пловдив, здравей!

От лъчите на слънцето

лятно огрян.

Толкоз стар! Толкоз млад!

Шумящ... Замечтан...

В теб препуска македонската

конница...

Още ехти на цар Филип гласът...

И по пътят от камък граден

стари римляни гордо пристъпват...

 

Пловдив, здравей!

Приютяваш милиони съдби!

Как тупти, как пулсира

твойто смело сърце!

Край брегът на Марица.

Взема сила и кръв

от тракийската българска гръд!

Топлина от безкраят...

И надежда от свойте чеда!

 

Пловдив, здравей!

Толкоз стар! Толкоз мъдър!

Пловдив, здравей!

Ти си млад!

Ти си вечен!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??