27.05.2017 г., 9:45 ч.

Здравей, Свят! 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих
951 2 2

Здравей, Свят

 

Здравей, Свят!
Какво с теб не е наред?
Здравей, здравей!
Как да ти помогна?

 

Уж, мястото си търся в теб,
но май на теб ти трябва ред?!
Защо утрото ти плаши,
а тъмното е тъй желано?

 

Здравей, свят!
Би ли ме прегърнал?
Свят, чуваш ли ме?
Защо си тъй посърнал?

 

Ей, здравей и днес!
Какво ли пак е сторил
върху теб безсрамния човек?
Къде изчезна белият ти гълъб?

 

Ами лястовиците и те,
на кой, ако не на теб
даряват чакана надежда?
Кой изгонил ги е от гнездото?

 

Привет! Май не ти остава много...
нито радост, нито хубав жест
скоро си невиждал.
Река си, от изтичащ спомен.

 

Добро утро свят,
моля, събуди се!
Нуждая се от твойта цялост,
от твойто будно състояние.

 

Чуваш ли ме, Свят?
Здравей ти казвам!
Дори и нищо да не ми дадеш,
аз пак съм те прегърнал!

 

А.А.

© А.А. Всички права запазени

https://www.youtube.com/watch?v=1qlHMQGcFtk&index=5&list=RDQMrvlbK2AhYVI

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??