14.10.2018 г., 17:59 ч.

Зелената грива на (след)живота 

  Поезия » Свободен стих
530 1 0

Нелепата представа, че си жив,

защото е есен и растеш, но навътре,

със зелена опашка помахва само слънцето

и си отива.

Капнало.
Завинаги.

 

Това не доказва нищо,

освен че след теб небесният череп

ще се пръсне на глътки смаяна вода,

а облаците ще натежат като подземия

върху залязлата ти кожа,

от петите до главата

ще ти влея най-лекото обезболяващо - живот,

докато суеверията се отронват безпощадно

по гилотината на чисто черната ми козина.

© Десислава Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??