17.11.2022 г., 21:52 ч.

Зеленият замък 

  Поезия » Пейзажна, За деца
673 1 3

Стени от древността
покрити със зеленина,
съкровища скрити
очакват да бъдат открити.

Това е Зеленият замък,
където каменна пътека води
всеки заинтересован от история
да преоткрие тази смайваща територия.

Сред китни полета от лалета 
и златен залез прозиращ

през царските знамена

над изящна, пламтяща врата.

Той е изваян от талантливи архитекти
още преди хилядолетия,
и ще си остане все така смайващ
в очите на минувача и за идните столетия.

Със здрави основи,
вкопчили се в недрата на земята.
Зеленият замък променя своите нюанси
през белите зими и пъстротата на летата.
 

© Светослав Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??