21.05.2007 г., 23:36 ч.

ЗЕМЕДЕЛЕЦО 

  Поезия
444 0 2

Земеделецо, къде ти е земята?
И остана ли от нея даже къс?
Със сърцето на чиновник да пресмяташ -
калкулация за всяка буца пръст!

Инвестиции и фондове пробутват -
бутафорен и лъжлив, и нагъл блъф!
На безценица навярно ще изкупят
онзи житен стрък над ревналия ЛЪВ!

Под напуканите длани са се скрили,
но за кратко - толкоз кълнове за хляб!
Вятър късен ще прежули тези жили
на изпръхналия ти и спечен врат!

Прекатуриха ти ралото във бездната

и оплюха, заклеймиха сърпа остър!

Но в очите не посмяха, не погледнаха -

на прабащите си отекващия вопъл!

И превърнаха реколтата - в печалба,
а прекършените посеви - в банкрут!
А земята, след потопа жална, кална
моли само за целувката на плуг!

Земеделецо, къде ти е сърцето?
И остана ли от тебе даже дъх?
Ще запомни ли след теб полето,
че със обич ражда всяка буца пръст!

На моя дядо, който отдавна не е на този свят, но още питая огромна обич и уважение към него!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??