12.07.2007 г., 9:22 ч.

Земноводно (Гурбет) 

  Поезия
754 0 5

Земноводно

Живея... 2 живота -
на тъмно и на светло.
В единия - пройдоха,
а в другия - креол:

Не зная точно що съм -
работник или бос,
а личното ми щастие
е вечно под въпрос.

В единия - обичан.
Във другия - мечтан.
Ту крехка радост сричам.
Ту - Тихи океан.
*
Тъй влача си хомота -
наивник предвидим.
Тези Два Живота
не чинат и един!

17 Март 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??