Jul 12, 2007, 9:22 AM

Земноводно (Гурбет) 

  Poetry
756 0 5

Земноводно

Живея... 2 живота -
на тъмно и на светло.
В единия - пройдоха,
а в другия - креол:

Не зная точно що съм -
работник или бос,
а личното ми щастие
е вечно под въпрос.

В единия - обичан.
Във другия - мечтан.
Ту крехка радост сричам.
Ту - Тихи океан.
*
Тъй влача си хомота -
наивник предвидим.
Тези Два Живота
не чинат и един!

17 Март 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??