4.02.2008 г., 9:22 ч.

Земя 

  Поезия » Гражданска
741 1 1
Нашата Земя - единствена
в света.
Слънчева планета - 
къс от вечността.
В огромния всемир
накрая
само нея ние знаем.
Хиляди галактики
раждат се, умират.
Времето не спира,
ден след ден напира.
Синята планета -
най-добре позната,
днес е застрашена
от човешката мисъл.
Скоро ние,
земни обитатели,
може да се превърнем
във вредители.
Често Земята замърсяваме,
без да осъзнаваме.
Изхвърлим ли отпадъци в реката,
ние замърсяваме водата!
Горите унищожаваме,
изсичаме и пожари палиме.
Автомобилите  щом караме,
ние въздуха замърсяваме.
Замърсявайки природата
на планетата Земя,
ние унищожаваме
единствения източник на кислород,
необходим на земния народ.
Нека опазим водата бистра
и природата чиста.
Нека Слънце да грее
и всеки от нас спокойно да живее!

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??