7.05.2011 г., 21:01 ч.

Земя на дедите ми 

  Поезия » Гражданска
568 1 2

 

 

Тринадесет столетия живяла -

измъчвана, ограбвана, горена...

Ти всичко си, Родино, изтърпяла -

пред никого не падна на колене.

 

Нашественици много са мечтали -

да притежават твоите богатства.

И колко века в робство те държали,

и вършили злини и светотатства...

 

Но горди и мъжествени, дедите

те бранели по бойните полета.

А внуците вървели по следите,

поемали бунтовната щафета...

 

Така, Родино, ти си издържала

и твърда си била пред изпитните.

Напред, през вековете си вървяла,

възраждала си се от съсипните...

 

Прекланям се пред теб и твойта сила,

земя свещена на дедите мои!

На Левски пред безсмъртното бесило,

пред твоите безименни герои!

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??