И ето ме отново съм пред листа!?
И пак опитвам да творя.
За Траките аз искам днес да пиша,
за силата на техните дела.
Земята наша кръв поела...
От битки кървави и не за век!
История за силата човешка,
за любовта и мъжка чест...
За силата на техните царици,
готови с тях да легнат във пръста.
Защо тогава ние синовете техни?
Продаваме несломимата им чест.
Защо залагаме земята, пропита,
пропита с пот и кръв?
И майчините кървави сълзи.
Молещи да се завърнем живи.
Защо, защо тогава искаме
да сме щастливи?
Щом себе си продаваме
на чужди сили...
© Ангел Всички права запазени