1.10.2017 г., 0:33 ч.

Зима 

  Поезия
364 1 0

ЗИМА

 

Усмихна се слънцето, прави го рядко, 
напоследък все по-намръщено,тъжно стои,
кой открадна усмивката на бялото злато,
което отгоре, все гледа, мълчи.

 

Кой осмели се, без страх да посегне,
на твоите топли лъчи,
и стана студено, безумно студено,
и лятото скрити в очите мълчи.

 

Утре сутрин ще станем, земята във свила,
снега ще покрие от раз,
усещаш дъха си, зимат иде, 
мирише, мирише на сняг!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??