25.10.2011 г., 16:06 ч.

Зима и Снежко 

  Поезия » За деца
2034 0 20

Пристигна баба Зима,

с бяла кърпа на главата.

Снежко за компания си има,

да ù мете отпред с метлата.

 

Като ,,бялата Кралица''

гордо стъпва тя навред,

събужда с ледена плесница,

не подбира ред по ред.

 

Казват, имала безброй лица,

обвива в скреж момчешките сърца.

Днес е баба, утре - фея, приказна,

вълшебна или девица ненагледна.

 

Снежко, верният слуга,

някога е бил момче,

отпил любов от ледена сълза

и обрекъл векове в преданост своето сърце.

 

Неразделни обичливо

покриват цялата земя,

с песен семенца приспиват,

грижливо чак до Пролетта.

 

Радват детските очи,

с белоснежна чистота,

създават поводи за хиляди игри,

на света даряват бяла красота.

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??