Зима на село
На Зинка
Изсипа небосклона ситен сняг
и той покри изгнилите листа,
и всичко заблестя от чистота,
и стана светъл вечерният мрак.
А къщиците – лодки до брега
на бялото, утихнало море -
извиват дим към зимното небе
и като ласка сипе се снега...
К. Костадинов
Последен поздрав към отиващата си, обичана от мен зима!
© Костадин Костадинов Всички права запазени