10.07.2020 г., 23:10 ч.

Зимата дойде́ 

  Поезия
653 0 6

Вчера зимата дойде́
като бяло кадифе
бързо сняг покри земята
и зарадва нас – децата.

Бързо грабнахме шейните,
ските и за лед кънки́те
и във снежна надпревара
всеки този ден прекара.

А когато падна мрак
казахме си „Утре пак!”
И към къщи уморени
тръгнахме развеселени.

Тази сутри станах първа,
тоя сняг не се изтърва,
мама пък не ще да знай:
„Първо с теб ще пием чай.”

Но навънка има сняяг!!
Как да чакам тука, как?
Ох, ще пия чай, добре,
все пак зимата дойде!

 

05.12.2018г 

Белослава и Веселин Банкови

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??