4.02.2012 г., 1:33 ч.

Зимен стихоплет II 

  Поезия » Любовна
471 0 0

Вървя по избелената улица

и само сянката ме следва.

Покрай мене мина глутница

стари измършавели псета.

 

Паркът пуст сега изглежда

като лабиринт, засипан в бяло.

Тополите глави си свеждат,

щом премина отначало.

 

И ето, в този мрачен ден

на скърцането под краката

ти отвърна, стоиш зад мен,

с усмивка кацнал в пустотата.

 

 

Дали повярвах, че си ти,

или отново си мечтая?

Извърнах поглед встрани,

в белотата на безкрая.

 

 

© Таня Нецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??