16.12.2007 г., 12:15 ч.

Зимен свят 

  Поезия » Бели стихове
1834 0 15

Зима е

и всичко пак е бяло,

магично и насищащо, и вяло.

Красиво е, и тихо, и спокойно,

приятно, нежно, от студа усойно.

 

Интимност има,

тук във тази зима,

премяната е тъжна и омайна,

не бяла смърт, а огън от камина

и трайна тайна -

да, навън е зима.

 

И всичко вече се е приютило,

и някъде на топло се е скрило,

и тайно към света наднича

и чака друг сезон, и се зарича.

© Силвия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??