30.11.2019 г., 9:07 ч.

Зимна любов 

  Поезия » Любовна
665 0 0

И тази зима закъсня,
на пролет есента играе.
Ала ще дойде вече тя,
така върви светът, това е.

 

Облаците гони северняк,
цели натежали те от сняг.
Тук са вече снежните завеси,
робата си тежка тя донесе.

 

И затрупва този свят,
къщи и гори, поляни.
Прелестно е вън в снега,
чудото на зимната премяна.

 

Ето вече зима е навън
празници сега ни носи.
Господ ражда се във сън,
и звезда проблясва нощем.

 

Зимата е радостта,
сняг натрупал до колене.
Детските игри пламтят,
топло е дори да е студено.

 

И добрият старец дава дар,
на децата дето слушат.
Няма лошотия тук за цяр,
всички са добри, послушни.

 

Срещаш в зимата любов,
стройна, тъй разхубавена.
Като нея сякаш е студена тя,
гали те с любов гореща, нажежена.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??