19.04.2008 г., 9:50 ч.

Зимна молитва 

  Поезия » Любовна
1183 1 17


Аз може би съм малко закъснял - и преди мен те е целувал някой.
И аз целувал съм, но проумях - ей тъй било е, докато съм чакал
да ме подпалиш с поглед нажежен сред вихрите на монотонна зима.
Завоевател сякаш, ти дойде, видя ме, победи ме и отмина.

Дойдоха ветрове и покрай мен разпалени огньове угасиха,
но като звяр, фатално наранен, аз шепна името ти тихо, тихо…
Ще доживея ли до пролетта? От глупост се срамувам, че съм влюбен.
Презирайки прииждащия сняг
се моля -
в теб да се загубя!

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??