10.11.2007 г., 23:54 ч.

Зимна пеперуда 

  Поезия
636 0 18
***
Погледай, мили мой...
на зимния прозорец
отвънка във нощта...
дошла ни е на гости
                          ... пеперуда...
Почуква със крилце...
погалва с дъх скрежта...
със танц рисува
                        ... пирамида...

На гости е дошла...
погрешка е разчупила
                       ... пашкула...
за зимната река...
и хладната гора...
едва ли някога е чула...

Студено е навън,
а тя танцува и се рее...
Ще я завия в моя сън...
Погледай, мили мой...
на зимния прозорец...
от Любов
              ... ще полудее...

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??