15.01.2020 г., 13:34 ч.

Зимна приказка 

  Поезия » Пейзажна
1222 0 0

Разказват в стари времена,
че Зимата била Фея добра.
Носела тя мъдрост, блага
и всички радвала с бяла красота.
 
Бродела нощем дълго над света,
а Луната горяла като свещ в нощта.
И както лете рояли се  светулки
така и 
зиме бродели снежинки.

По стъклата полепвали тъжно те.
Върху им сладко спели.
Студът 
шиел все нови платове,
а вятърът кроял нежни дантели.
 
И мятала тя дълго платна
и орнаменти правела върху стъкла.
Дантели шиела с тънка игла
и вшивала в тях човешката Съдба.

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1457 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??