22.01.2019 г., 23:47 ч.

Зимна пустиня 

  Поезия » Любовна
534 0 0

Зимна, безстрастна пустиня...

Сълзи - на снежни кристали.

Вятър - решил да ме има.

Прелюдия и олтари...

 

Вяра - в безоблачен делник.

Тъмно е! Някой се срути...

Път - през пързалката ледена...

Дъх - с пирует ненаучен.

 

Ставане - болно и вляло.

Рана съм! Няма превръзка.

Снежен човек си под шала!

Връзката - вече прекъсна...

 

Зимна,безродна пустиня...

Истини бели - следите.

Колко ли път ще измина,

Обич, преди да те имам?!

 

                              

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Зимата през моя поглед »

52 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??