12.09.2005 г., 22:40 ч.

Зимната вечер 

  Поезия » Пейзажна
1061 0 7

Зимната вечер с дантели от скреж,
с трепкащи звездни простори,
с коледен сняг и със въздуха свеж
мина по тъмните двори.

Хладни прозорци на бели цветя
светят в нощта като свещи,
зимната фея пристига сега,
гали ни с пръсти горещи.

Тя във съня ни донася покой
и ни обсипва със нежност,
грабва ни в своя ефирен порой
и по света ни повежда.

И на крилата на свойте мечти
литваме ний в небесата,
дълго се реем край малки звезди,
търсим сред тях чудесата.

© Дорика Цачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??