Промъкна се лукаво облакът,
след себе си затвори птиците.
Клони и гнезда самотни чакат,
взираш се - сълзят зениците.
В скута на нощта събраха
северни легенди ветровете.
Есенните цветове се скриха
под завивката на снеговете.
Изгубва се във бяло пътят,
посоката сега налучква.
Духове рисуват по стъклата
невероятно странни случки.
А в огнището се смеят въглени,
уют създали - истински.
Децата притаено слушат
как зимата разказва приказки.
© Валери Станимиров Всички права запазени
Хареса ми!