19.01.2012 г., 14:39 ч.

(зимно) лято 

  Поезия » Любовна
504 0 3

дрехите ми миришат на лято,

косите и те,

а мислите ми – копчета безбройни,

ти си солена студена морска вода,

аз приличам на чайка,

лета сме, две различни и (не)обикновени,

измисляш си дни безкрайни и ми ги духаш в очите,

не виждам от тях, казвам ти, че се дава от тях

и ми пречат да дишам, и ми тежат, защото ме карат да мечтая, но ти продължаваш

и си ги пъхам в левия джоб

с половин усмивка и много въпроси,

 

лета сме, объркани и глупави

като топъл пясък между пръстите,

като бира между краищата на устните,

имам мечта за теб и за мен:

 

*да достигнем слънцето някой ден*

© Ирена Чалъкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??