7.07.2017 г., 17:37 ч.

Златната рибка 

  Поезия » Хумористична
531 1 0

ЗЛАТНАТА РИБКА

/на Джелил Мехмед Джелил/


 

Аха, разбрах те що рече:

... ... ...

Вие двамата

с Пловдивска Яна

ми елате на гости

в родната Варна

по първите пости!
 

С рибарските мрежи

на кея идете,

навътре в морето

ги дълбоко хвърлете

и златната рибка

ми от там извадете!

 

В желание първо

царски палати

за мене сторете!
 

За второ,

всичко в живота ми

даром без мъка

на тепсия да имам!

 

А за трето,

Желания мой

още три да изпълни

и самичка след туй

да скочи в тиганя

подобно хамсия!

 

Сватба богата

ми после спретнете

и пане да похапна

ми на крак донесете!

... ... ...

 

Ех, …   …   …

Жив бъди ми, Братко!

А в живота, нека ти е –

Сладко, Сладко!


 

06. 07. 2017 г.

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??