15.11.2023 г., 15:03 ч.

Злеседска рапсодия 

  Поезия » Оди и поеми
237 0 5

Велик, велик е нашия съсед,
панелната килия е творческия замък,

за кратко викам му злесед,

не оставя и за миг камъка до камък.
 

Трудно се противостои на простотията,

дори с Голиатовски сили и духовност.
А не-един Давид с роли на комшията,
го стреля всеки ден с дози отровност.

В трудно време и място съм оставен:
отгоре – отстрани - малко по диагонал.
Активирани от злите сили искат да се проявят.
Подрастващи подскачащи, жени в критическа,
деденца и бабенца, съскащи и потропващи,
свадливци с вечните ремонти,
с тъмно-енергиен блеснал поглед,
с бормашини и другите им шумни
биологични продължители на крайници,
пиещи доволно бира на показ
след поредния успешен ден.
Навсякъде сте вий-белязаните да вредят,
мислейки си, че са активни, че творят,
а всъщност безброй комплексчета избиват.

(римирането тук отстъпва на нелирическото словоизлияние)

Само кученца лаещи бодро и жадуващи
и те душичките малко въздух, спокойствие, свобода...
Само тях ги разбирам, че и те са чуващи
денонощния вой на суровата несвещена простота...

За всички вас герои и жертви на инфо война и простотия:
Пътят ви е страшен и славен, а за мен е сложен всеки ден -
как да възприемам плодови мушици с лик на комшия
поне до нивото на неосъзнато дете или пораснал кретен.

И така вие еволюирахте, честито – е поне за мен.
Защото мушичките всеки ще ги смачка,
а децата всеки ги разбира, поучава, оценява
според състоянието им и безбройните години,
които са им нужни да достигнат
базовата човешка степен на развитие.
(трудно се римира признайте с винтоверт на шията и с дърводелски цех на главата...)

© Гориан Дрей Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Един такъв кротък и незлоблив като тебе заколи баща, който вдигал шум като празнувал раждането на детето си.
  • Който измисли хапче против злоба ще стане милионер в българия, дано се чувстваШ по-пълноценна сега, и по-тихо там!
  • Личи си, че цвили банциг в главата ти. Слагай си тапи в ушите или си слушай със слушалки, какво си ревнал, като че ли всички заради теб живеят!
    Как не те мързи толкова безсмислени неща да пишеш!
  • блазе ти, че не разбираш
  • Три пъти прочетох и нищо не разбрах.
Предложения
: ??:??