15.01.2011 г., 21:35 ч.

Значим чиновник 

  Поезия » Хумористична
508 0 7

Не съм от партия, ни – с цвет.

На щат в общинската структура,

значим чиновник, с кабинет,

с висока обща съм култура!

 

На делегиран съм бюджет.

Макар че кризата е щура,

аз нямам харчове безчет –

за всичко искам си фактура!

 

На връзки всякакви богат,

крепят ме да не се катуря.

Дори на мутрите познат,

бих оцелял в живота бурен!

 

Какво му трябва на човек? –

да има мек диван и бюро,

часовник, чашка за кафе

и секретарка – да го буди!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??