24.11.2005 г., 20:45 ч.

знаеш ли? 

  Поезия
981 0 2
знаеш ли защо вали?
знаеш ли защо цветята вехнат?
знаеш ли защо звездите липсват?
знаеш ли защо вятърът е топъл?
знаеш ли защо морето е студено?
знаеш ли защо лятото скърби?

вали защото небето тъгува
тъгува по любовта ни
любовта ни която пътува
чрез мечти и надежди
надежди за нашите срещи

цветята вехнат защото
в градината на самотата
с тъга ги поливам
със сълзите които сама събирам
и заради тебе проливам

звездите ги няма защото падат
със всяко мое отправено желание
със всяка изречена на глас мечта
да почувствам твоето тяло
докосване, глас, целувка... любовта

вятърът е топъл защото пожелах
с топлината на сърцето ти да ме докосваш
с топлината на устните си да ме целуваш
с топлината на любовта ти да ме прегръщаш
въпреки че не си до мен.. всеки ден...

морето е студено защото се пълни от моите сълзи
защото реката която се влива във него
извира от душата на любов неизживяна
и все пак живее и тлее
в погълнато от скръб сърце

а лятото...
то просто тъгува
защото любовта ни
е хем споделена
хем не е..

© Мария Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Невеорятно красиво и чувствено!
  • мн е хубаво!написано е с мн чувство личи си!!!6 от мен!
Предложения
: ??:??