Ти си вейка
от листо куршумено.
Ти си кръстче
от среброто лъскаво...
Ти си слънце
топличко и румено.
Ти си цвете
във гората дъхаво.
Знам къде си!
Ти си във душата ми –
мое цвете,
В мене неоткъснато.
Ти си белег –
кичур във косата ми.
Гледам те.
В очите непрекъснато...
© Никола Апостолов Всички права запазени