7.06.2019 г., 10:11 ч.

Знам защо си с мен 

  Поезия » Любовна
336 0 1

Въпреки това което ти твърдиш

всеки те е виждал в скъпа кола,

мислиш си, че можеш да ме заблудиш,

зная, че с онзи заможен мъж пак си била.

 

Мислиш, че не зная, но знам защо си с мен,

в езеро искаш слуховете да потопиш,

за кое в живота ровиш в седмия ден

разбрах, не се опитвай ти да ме заблудиш.

 

Беден съм, смееш ми се без да те е срам,

живееш в къщата на нахакан бандит,

защо така спокойна си аз просто не знам,

вече даже не мога да съм ти сърдит.

 

Разбрах каква си ти и да съм тъжен спрях,

знам вече момиче ти защо си с мен,

просто много влюбен тогава в тебе бях

а ти душеше имиджа хищен, разярен.

 

Искам да си тръгнеш, всичко си дойде,

не искам тук да бъдеш, аз знам защо си с мен,

тази истина искаше да се раздаде

докрай, вече от нея не съм огорчен.

 

Презрение танцува тъй енергичен валс,

пред всички богати лъжа танцува брейк,

ти защо с мен си отдавна съм разбрал,

спести си мили думи, да изричаш недей.

 

Презрение разви се в отминалите дни,

да ръмжи започна, идеалист аз бях,

къща с двор огромен за тебе погледни,

в сърцето ти като пинг-понг топче си стоях.

 

Аз смеха ти виждах щом театър потроши,

спектакъл замириса, не можех да заспя,

нямаше тогава кой да ме утеши

а желаех, каза Ура на живот скъп.

 

Няма да допусна да бъдеш ти с мен,

целта ти с вкус отровен каква е вече знам,

това съм аз, от тебе не съм опиянен,

по-щастлив ще бъда когато бъда сам.

 

Беден и нищожен, щастие галя сам,

все едно ти е че радост исках да ти дам.


21.05.19

 

© Явор спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??