3.03.2013 г., 18:56 ч.

Знамена 

  Поезия » Оди и поеми
586 0 0

Вечният огън там далеч гори,

капитанът и ротата се строяват,

за почест всички шапки свалят,

последна почит отдават със сълзи...

 

А народът сляп, окаян - шуми,

знамена развява, не знае що дири,

търси той идеала на дедите си

и кумирите фалшиви се появяват,

дали той от тях ще се спаси...

 

И засвирват весело бойните тръби,

маршове и химни от времената стари,

а народът прашния завет разкрива,

надежда нова за него се открива...

 

Знамена стари с бойните си рани

и инсигнии древни, с лъвове на тях,

бележат паметта за славните дни,

когато България беше свята...

 

 

 

© Добрин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??