25.08.2016 г., 17:52 ч.

Знойно лятото отмина 

  Поезия » Философска
470 0 2

 

 

 

И ето, знойно лятото отмина

и идват пак дъждовни дни,

в тях радостта ни ще загине

и тъгата есенно ще ни плени.

 

Нечакан и студът ще ни опари

със ледена прегръдка през деня,

ще четем пак старите буквари

на чувствата изгубени в снега.

 

Но щом пролетта раззелени леса

и славеи запеят горе в небесата,

ще забравим нужди, гнет, тегла -

надежда пак ще грее в душата.

 

24.08.2016

 

 

 

© Аластор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??